خوش آمدید - امروز : سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵
خانه » سلامت » ایارج فیقرا / از نحوه ساخت تا خواص درمانی
ایارج فیقرا / از نحوه ساخت تا خواص درمانی

ایارج فیقرا / از نحوه ساخت تا خواص درمانی

ایارج فیقرا

 

ایارج فیقرا نوعی داروی گیاهی و متعلق به طب سنتی است که مدتی ست کپسول گیاهی اش هم تولید شده است . در ادامه دیدگاه ابوعلی سینا را راجع به این ماده و نحوه ساخت آن بررسی می کنیم و به خواص درمانی و روش مصرف ایارج فیقرا می پردازیم .

 

اصطلاح ایارج فیقرا از کجا آمده و چه ریشه ای دارد ؟

به لغت یونانی فیقرا به معنی تلخ است ‌و بعضی ها معتقدند از تألیفات بقراط است . ایارج یا ایاره به معنی داروی مسهل و همان نقطه مقابل یبوست است . هر چند برخی دیگر آن را تالیف بقراط نمی دانند و می گویند تفسیر آن از حضرت حق می‌باشد و کسی نمی‌داند که اولین بار این ترکیب چگونه به وجود آمده . به این علت اعتقاد داشتند این ترکیب کار خدایی است .

 

ایارج فیقرا در مزاجهای مختلف برای درمان کچلی و ریزش سکه ای مو

صاحب نظران طب سنتی بر این باورند که در مزاجهای دموی اول خون گیری و بعد خوشانده خیار شنبر و سپس ایارج مفیدتر است ، در مزاجهای صفراوی اول جوشانده هلیله و بعد از آن ایارج فیقرا ، در سوداوی اول دم کرده افتیمون و پس از آن ایارج فیقرا و در بلغمی مزاج اول پاکسازی بدن از بلغم بعد ایارج فیقرا . به این ترتیب می توان ریزش و کچلی مو را درمان کرد .

 

نحوه و میزان تاثیرگذاری ایارج فیقرا

یکی از محاسن ایارج در این است که این دارو به مرور عمل مسهلی را انجام می‌دهد. مثلاً اگر امروز دارو مصرف شود روز دیگر شروع به عمل نموده و سمومات را از اعماق بدن آرام آرام بیرون می‌کشد. اسهال ایارج کم است و پس از خوردن دارو بلافاصله اسهال واقع نمی‌شود. ایارج مواد زائد را از اعماق بدن آرام آرام جذب نموده و دفع می‌نماید. در اثر مصرف این دارو کسانی که دچار سنگینی گوش، زبان و استرخا و (سستی) مثانه می‌باشند و افرادی که دارای درد مفاصل و قولنج می‌باشند آرام آرام منفعت می‌برند .

 

آموزش ساخت ایارج فیقرا از کتاب قانون ابوعلی سینا

این داروی گیاهی را افراد متفاوتی ساخته‌اند . شیخ‌الرئیس در کتاب قانون اجزای ایارج را مصطکی ، دارچین ، زعفران ، اسارون ، سنبل‌الطیب ، حب‌بلسان ، عودبلسان ، سلیخه به مقدار مساوی می داند . از هر کدام ابتدا مواد را جداگانه نرم کرده و دو برابر وزن آنها صبر زرد که قبلاً پودر شده داخل نموده ، و سپس همه را در یک‌جا مخلوط نموده و به همراه آب عسل و نیم گرم و یا مطبوخ افتیون به مقدار ۱۰ گرم میل شود .

اشتراک گذاری مطلب
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز