خوش آمدید - امروز : سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵
خانه » علمی » خواص انار / خاصیت های درمانی انار
خواص انار / خاصیت های درمانی انار

خواص انار / خاصیت های درمانی انار

خواص انار / درمان های انار

 

آشنایی با میوه انار / Pomegranate

انار مطمئناً یکی از عجیب ترین میوه های شناخته شده است . خاصیت های انار آنقدر زیاد هستند که شاید در یک مطلب نتوان همه آهنها را بیان کرد. خوشبختانه انار در ایران از میزان تولید خوبی برخوردار است و در همه نقاط کشور می توان به این میوه درسترسی داشت. در واقع انار یک میوه اهلی شده است و بومی شرق ایران تا کوه های هیمالیا است. جالب است بدانید ایران بزرگترین تولید کننده انار در جهان محسوب می شود و بعد از این کشور هند دومین تولید کننده انار جهان است.

 

انار را می توان به شکل های مختلفی از جمله آب انار ، رب انار ، مربای انار و بصورت لواشک مصرف کرد. در ایام گذشته پوست انار برای تهیه رنگ های سنتی که کاربردی در تولید فرش داشت مورد استفاده قرار می گرفت. همچنین از جوشانده پوست انار به عنوان تسکین دهنده مشکلات گوارشی و گلودرد استفاده میشد.

 

در فرهنگ ایرانی اسلامی نیز انار جایگاه خاصی دارد . در قرآن سه بار از میوه انار نام برده شده است حتی در سوره الرحمن از انار به عنوان میوه بهشتی یاد شده است. سربازان گارد ویژه ایران باستان نیز نیزه هایی به شکل انار داشته اند. از سال ۱۳۸۸ در اواخر مهر ماه هر سال جشنواره انار در روستای مردانقم برگزار میشود. همچنین در روستای تنگ طه شهرستان داراب در اواسط شهریور ماه جشنواره انار برگزار می گردد .

 

اطلاعات غذایی انار ( ۱۰۰ گرم )

انرژی = ۳۴۶ کیلوژول (۸۳ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها = ۱۸٫۷ g
قندها = ۱۳٫۷ g
فیبر = ۴٫۰ g
چربی = ۱٫۲ g
پروتئین = ۱٫۷ g
تیامین (ویتامین ب۱) = ۰٫۰۷ میلی‌گرم (۵٪)
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) = ۰٫۰۵ میلی‌گرم (۳٪)
نیاسین (ویتامین ب۳) = ۰٫۲۹ میلی‌گرم (۲٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) = ۰٫۳۸ میلی‌گرم (۸٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) = ۳۸ میکروگرم (۱۰٪)
ویتامین C ۱۰ میلی‌گرم (۱۷٪)
کلسیم ۱۰ میلی‌گرم (۱٪)
آهن ۰٫۳۰ میلی‌گرم (۲٪)
منیزیم ۱۲ میلی‌گرم (۳٪)
فسفر ۳۶ میلی‌گرم (۵٪)
پتاسیم ۲۳۶ میلی‌گرم (۵٪)
روی ۰٫۳۵ میلی‌گرم (۴٪)

 

خاصیت های انار

 

روایت های دینی در مورد انار

  • امام علی (ع) : درهر دانه انار چون درمعده جای می گیرد ،حیاتی برای قلب و فروغی برای نفس است و شیطانی را که وسواس نام دارد چهل شب بیمار می کند .
  • پیامبر خدا (ص) : هر کس اناری را کامل بخورد ،خداوند قلب او را چهل شب نورانی می دارد .
  • پیامبر خدا (ص) : انار مهتر همه میوه هاست و هر کس یک انار بخورد ،چهل پگاه شیطان خویش را به خشم می آورد .
  • امام صادق (ع) : میوه صد وبیست گونه است و مهتر همه آنها انار است .”
  • پیامبر خدا (ص) : انار بخورید زیرا هیچ دانه ای از آن در معده جای نمی گیرد ،مگر این که چهل روز قلب را نورانی می سازد وشیطان را برون می راند .
  • امام صادق (ع) : چهار چیز ،طبع را اعتدال می بخشد انارسورانی ،خرمای نارس پخته شده ،بنفشه و کاسنی .
  • امام صادق (ع) : هرکس در هنگام خفتن یک انار بخورد ،تا صبح جانش در امان است .
  • امام صادق (ع) : برشما باد انار ؛چرا که هیچ گرسنه ای آن را نمی خورد ،مگر این که وی را بسنده است و هیچ سیری آن را نمی خورد ،مگر این که غذا را بروی گوارا می سازد .
  • امام صادق (ع) : هرکس انار بخورد انار شیطان وسوسه را از او دور می سازد .
  • امام صادق (ع) : هر کس یک دانه از انار بخورد ،آن یک دانه شیطان وسوسه را تا چهل روز زمینگیر می کند .
  • امام کاظم (ع) : از جمله چیزهایی که آدم به فرزندش سفارش کرد ،این بود که به وی فرمود :”برتوباد انار ،اگر گرسنه شدی و آن را بخوردی بسنده ات کند و اگر در حالی که سیر بودی آن را خوردی غذا رابرتو گوارا سازد .
  • امام کاظم (ع) : هرکس روز جمعه یک انار بخورد آن انار ،دل اورا تا چهل پگاه نورانی می دارد اگر دو انار بخورد تا هشتاد روز و اگر سه انار بخورد تا صد و بیست روز و نیز وسوسه شیطان ازاو دور می شود و هرکس وسوسه شیطان از اودور شود ،خداوند را نافرمانی نمی کند و هر کس خداوند را نافرمانی نکند خدای اورا به بهشت در می آورد .

 

مواردی که درباره انار باید بدانید

  • در موقع خوردن جوشانده پوست انار از خوردن روغن کرچک خودداری شود. زیرا ممکن است ایجاد مسمومیت نماید.
    پوست آن سرد و خشک است.
  • انار ترش نیروی جنسی را کاهش می دهد.
  • اشخاصی که دارای طبع سرد و تر هستند بعد از خوردن انار کمی زنجبیل با نبات بخورند.
  • کسانی که زخم معده دارند انار ترش ممنوع است. به طور کلی زیاده روی در مصرف انار ترش امکان به وجود آمدن زخم معده را دارد.
    رب انار یبوست می آورد.
  • انار شیرین طبیعت سرد، معتدل و کمی تر دارد.

 

خاصیت های درمانی انار

  • اگر انار با دانه خورده شود از صدا کردن شکم جلوگیری می‌کند.
  • خوردن انار غم و اندوه را از بین می‌برد.
  • کسانی که میل به خوردن خاک و چیزی دیگر دارند با خوردن رب انار از بین می‌رود.
  • خانم‌های باردار اگر در دوران حاملگی رب انار بخورند ویار آنها از بین می‌رود.
  • برای از بین بردن ترشحات ساده قاعدگی از دم‌کرده گل انار استفاده می‌شود.
  • پوست و ریشه انار ضد کرم
  • عصاره گل انار و گلاب برای ورم چشم مفید است بصورت ضماد با احتیاط مصرف شود.
  • گل انار با آب بارهنگ برای زخم‌های آلات تناسلی آقایان مفید است و در ضمن به جای گل ما می‌توانیم از پی سفید داخل انار استفاده کنیم.
  • انار دفع کننده مضرات دخانیات است.
  • کسانی که می‌خواهند نوزادی زیبا داشته باشند در دوران حاملگی در فواصل غذا و ظهر و شب انار بخورند.
  • خوردن انار مستی را رفع می‌کند.
  • انار معتدل، مقوی، ملین، ادارآور و ضدتشنگی
  • اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم می‌شود.
  • کسانی که لاغر هستند خوردن انار برای آنها مفید است البته نوع شیرین آن
  • انار شیرین برای کسانی که یرقان دارند مفید است، یک ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
  • انار شیرین سرفه را تسکین می‌دهد و صدا را باز می‌کند (میوه مخصوص خوانندگان و مداحان)
  • انار شیرین خارش‌های بدن را تسکین می‌دهد.
  • انار باز کننده ادرار و تقویت کننده دستگاه ادرار و مثانه است.
  • انار شیرین مقوی معده و کبد است.
  • کسانی که بیماری قند دارند از انار استفاده کنند.
  • برای درمان زخم‌های دهان روزی چندبار آب انار ترش را در دهان نگه داشته و مزمزه کنید.
  • برای درمان زخم داخل بینی یا گوشت اضافی روی زخم‌ها آب انار ترش مفید است.
  • رب انار مقوی بدن و چاق کننده است. 
  • برای کسانی که خروج مقعد دارند پوست انار خشک یا تازه توصیه می‌شود. برای کسانی که بواسیر دارند نیز مفید است.
  • کسانی که کرم دارند پوست انار بسیار مفید است البته بهتر است یبوست نداشته باشند.
  • کسانی که کم خون هستند یا احساس خستگی زیاد می‌کنند از دم کرده یا جوشانده برگ انار به عنوان چای استفاده کنند.
  • دم کرده برگ انار میگرن را برطرف می‌نماید.
  • برای درمان کرم کدو پوست خشک کرده ریشه با ساقه انار نیز مفید است اما برای از بین بردن کرم کدو داروهای شیمیایی البته زیر نظر پزشک بهتر است.
  • کسانی که مزاج گرم دارند انار ترش برای آنها مفید است.
  • جوشانده پوست انار برای‌ خانم‌ها مفید است.
  • از ترکیب گل‌های له‌شده انار با روغن کنجد برای سوختگی استفاده می‌شود.
  • اگر انار را با پوست و دانه به طور سالم بپزند و سپس کوبیده آن را در محل خارش بگذارند خارش را برطرف می‌کند.
  • جوشانده گل انار درمان کننده پیوره و خون‌ریزی لثه است.
  • بهترین موقع خوردن انار صبح ناشتا با کمی گل‌پر است.
  • انار تولید کننده اخلاط صالح است. همانا دو گونه خلط وجود دارد یکی مفید و دیگر غیر مفید که انار تولید کننده نوع مفید آن است.
  • برای رفع درد سینه یا سرفه خشک سر انار استفاده می‌شود.
  • پودر پوست انار برای التیام زخم‌های کهنه مفید است.
  • انار برای صفرا و تب صفراوی مفید است و باید قبل از غذا میل شود.
  • امام صادق (ع) می‌فرمایند: بخورید انار را با پرده‌های وسط آن تا معده را صیقل دهد و هوش را زیاد کند.
  • حضرت علی(ع) می‌فرمایند: به کودکان خود انار دهید تا زودتر به سخن آیند.
اشتراک گذاری مطلب

تاکنون یک نظر ثبت شده است.

  1. سپاس

ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز