خوش آمدید - امروز : سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵
خانه » سرگرمی » آشپزی » ۵۰ ترفند مفید و کمیاب برای آشپزی بهتر
۵۰ ترفند مفید و کمیاب برای آشپزی بهتر

۵۰ ترفند مفید و کمیاب برای آشپزی بهتر

غذای خوشمزه

 

مواردی که در زیر می خوانید تجربه های شخصی افرادی است که در آشپزی سررشته ای دارند و اونها رو به اشتراک گذاشته اند تا دیگران هم استفاده کنند امیدوارم برای شما هم مفید باشه :

 

۱- هنگام آبکش کردن برنج برای سبزی پلو یا باقالی پلو یک قاشق غذاخوری زرد چوبه به آب برنج در حال جوش اضافه کنید.برنج شما بدون اینکه طعم زردچوبه را به خود بگیرد خیلی خوشرنگ میشه

 

۲- اگرمربا شکرک زد علتش آن است که مربا زیاد جوشیده باید کمی آب جوش در آن بریزید و مربا را دو سه جوش دهید تا یکدست شود . اگر مربا کپک زد علتش این است که آب آن زیاد بوده و یا شکر آن کم بوده دراین صورت مقداری شکر روی آن بریزید و بگذارید مجددا چند جوش بخورد تا غلیظ شود .

 

۳- برای اینکه خورشت فسنجان شما روغن بندازه در اخر تیکه های یخ در ان بندازید تا گردو روغن پس بده!

 

۴- برای سفیدشدن برنج هنگام جوش کردن کمی آبلیمو اضافه کنید

 

۵- وقتی مایه کیک را در فر قرار می دهید، هرگز در فر را باز نکنید. می توانید از چراغ فر برای اینکه ببینید کیک تان در چه وضعیتی قرار دارد، استفاده کنید.

 

۶- اگه سالاد رو با چاشنی سرکه بالزامیک سرو میکنید، بسته به میزان سرکه حتما مقداری رب انار شیرین هم بهش اضافه کنید هم طعم رازآلود و خاصی داره و هم سس غلیط تری دارید.

 

۷- برای ترد شدن سیبزمینی سرخ کرده انهارا ۳دقیقه با اب بجوشانید بعد سرخ کنید

 

۸- برای اینکه کیک یا شیرینیتون یا هر چی که داخلش تخم مرغ به کار رفته،بعد از پخت بوی بدی نده: موقع هم زدن تخم مرغ،ذرات پاشیده شده به اطراف ظرف را هر از چندگاهی با لیسک تمیز کنید و دوباره به هم زدن ادامه بدین

 

۹- برای خوشمزه شدن هرچه بیشتر آش رشته، قبل از ریختن آب توی قابلمه مقداری پیاز رو تو همون قابلمه با روغن سرخ گنید و بعد آب بریزید

 

۱۰- برای خوشرنگ شدن و زیباشدن “حلوای هویج”بایستی از آرد سفید استفاده کرد و آن را زیاد هم تفت نداد و در ضمن از هویجهای نارنجی تر استفاده کرد.

 

۱۱- برای خوش رنگ تر شدن زعفران به جای اینکه آنرا با آب جوش دم بیندازیم بهتر است به اندازه زعفران ۲ یا چند تیکه یخ کوچک به آن اضافه کنیم تاثیرش را خواهید دید.

 

۱۲- برای طعم دار کردن مرغ برای جوجه کباب از مایونز استفاده کنید بی نظیر میشه

 

۱۳- گوشت گاو را اگر با چائی و یا پوست خربزه همراه آن بجوشانند سبب زود پخته شدن آن می‌گردد.

 

۱۴- در لازانیا از دونوع سس سفید و قرمز استفاده میشود در سس سفید : کره و آرد و شیر و خامه را باهم مخلوط کرده روی حرارت قرار میدهیم و برای سس قرمز : رب گوجه فرنگی و سیررنده شده ومقداری سبزی معطر خشک و آب و در صورت تمایل گوجه فرنگی رنده شده مخلوط کرده و روی حرارت قرار میدهیم .

 

۱۵- برای جدا کردن پوست گوجه فرنگی اونهارو حدود ۱۰ ثانیه داخل ظرف آب جوش قرار بدین و بلافاصله در آب سرد بیندازید میبینین که براحتی از پوستش جدا میشه.همینطور برای پوست گرفتن سیر دو دقیقه داخل ظرف آب گرم قرارش بدین و بعد براحتی پوستش را جدا کنین.

 

۱۶ – برای زود پختن نخود از اب معدنی استفاده کنید

 

۱۷- اگر مایل به تهیه شربت های طبیعی و گوارایی مثل شربت نعنا در منزل هستین اونها رو بعد از اطمینان از تمیزی در محلول آب جوش و شکر (میزان شکر ۱/۴ آب ) بریزین و وقتی نیمه غلیظ شد در ظروف شیشه ای نگهداری کنین.

 

۱۸- برای اینکه ته ژله حالت لاستیکی پیدا نکنه ،موقعی که در ظرف مورد نظر پودر ژله و آب جوش رو مخلوط کردین حدود۵دقیقه روی بخار آب سماور بذارین و هم بزنین بعد آب سرد رو اضافه کنین

 

۱۹- اگه قبل از درست کردن پاپ کرن ،ذرت هارو ربع ساعت بریزید توی اب و بعد حدود۲۴ساعت بذارید خشک بشه ظاهر بهتری پیدا میکنه.

 

۲۰- برای اینکه ته چین خوشرنگ داشته باشید و سیاه و بد شکل نشود، هرگز از آب مرغ یا گوشت استفاده نکنید، چون ته دیگ آن تیره و مایل به سوختن می شود.

 

۲۱- برای اینکه ژله کاملا خوب از قالب در بیاد می تونید ژله را در قالب کیک درست کنید و بعد از سفت شدن قالب را در آب گرم قرار بدید و آنرا سریعا برگردونید.اگر جواب نداد از آب گرمتری استفاده کنید.

 

۲۲- برای تهیه فسنجون، هرچی گردو رو بیشتر آسیاب کنیم روغن بیشتری پس میده. علاوه بر اون برای بیشتر روغن انداختن، میشه موقع پخت هر از چند گاهی بهش چند قالب یخ یا چند قاشق آب خیلی سرد اضافه کرد.

 

۲۳- لازمه بدونید ادیه جوز هندی مخصوص گوشتهای سفید مرغ و ماهی می باشد .

 

۲۴- می توانید با اضافه کردن مقدار کمی حلیم به سوپتان غلظت خیلی خوب و دلپذیری به آن بدهید.برای این کار می توان همیشه مقداری حلیم را در فریزر نگهداری کرد.

 

۲۵- توی ماکارانی هاتون همیشه از ۲مدل و یا ۳ مدل ماکارانی استفاده کنید اسپاگتی و طرح دار اینجوری برای بچه ها زیبا تر و جذاب تر میشه

 

۲۶- آب‌لیمو + ماکارونی خیلی‌ها به آب در حال جوش ماکارونی، کمی نمک اضافه می‌کنند. این بار به جای این کار یک قاشق غذاخوری آب‌لیموی تازه را به آب ماکارونی اضافه کنید و هنگام سرو ماکارونی هم کمی آویشن یا پودر ریحان خشک روی آن بریزید. به این ترتیب هم حجم سدیم دریافتی را کاهش می‌دهید و هم طعم جدیدی را در ماکارونی تجربه خواهید کرد.

 

۲۷- اگه بادمجان هارو قبل از سرخ کردن داخل ماهیتابه بدون روغن گذاشته واجازه دهیدابش گرفته شود بعد سرخ کنید روغن به مراتب کمتری میبرد

 

۲۸- برای درست کردن کوکو سبزی سالم کف ماهیتابه رو کمی چرب کنید مواد را بریزید و بذارید با شعله ی خیلی خیلی کم حدود نیم تا ۱ساعت بپزه.بعد برگردونید تا اون طرفش هم بپزه.روغن خیییللییی کم و سالم.

 

۲۹- برای خـــــوشـــمــــزه تر شدن کوکو سیبزمینی بهتره تمام ادویـــه ها رو فـــراموش کــنید و به جاش از یـــه قاشق سس خردل و یکم نمک استفاده کنید

 

۳۰- برای تهیه یک شربت خنک و مفید در تابستان خیار را رنده کنید با کمی شکر ،آبلیموی تازه ،تخم شربتی و کمی گلاب یا هر طعم از عرقیات مثل بهار نارنج ، بید مشک و …شربت خیاربا طعم های مختلف تهیه کنید.نوش جان

 

۳۱- اگر عسل شما شکرک زد ظرف ان را درون اب جوش قرار دهید اینجوری شکرکش وا میشه دیگه هم شکرک نمیزنه

 

۳۲- برای گرفتن بوی بد سیرابی هنگام پختن وخوشمزه تر شدن آب آن پانزده الی بیست شاخه جعفری را بصورت دسته دورش را با نخ تمیز ببندید وبه همراه چندچوب دارچین درون قابلمه ریخته شود .

 

۳۳- اگر قبل پخت مرغ اون رو در ابلیمو و اب پیاز بگذارید موقع پخت هم خوش طعم میماند و هم سینه مرغ ابدار و لذیذ میشود

 

۳۴- پس از اینکه تکه‌های مرغ را با آب و کمی نمک پختید، ۲ قاشق غذاخوری رب انار را با نصف لیوان پیاز سرخ‌شده و یک قاشق چای‌خوری زعفران دم‌کرده کمی تفت بدهید و روی مرغ‌ها بریزید. سپس اجازه دهید تکه‌های مرغ طعم‌دار شده به مدت ۲ تا ۳ دقیقه روی حرارت بمانند تا آماده خوردن شوند

 

۳۵- اگربرنج شما بوی سوختگی گرفت میتوانید۲عددپیازپوست گرفته راروی برنج گذاشت تابوی سوختگی را بگیرد

 

۳۶- آبلیمو -پیاز-ماست-خامه-زعفرون-روغن مایع -نمک-برای طعم دار کردن جوجه کباب استفاده میشه

 

۳۷- برای افزودن کشمش، گیلاس، آلبالو و … به کیک، آن را در کمی آرد که برای تهیه کیک اندازه گیری کرده اید، بغلتانید، سپس به مواد اضافه کنید تا ته نشین نشود.

 

۳۸- اگر خواستیم سبزی یا نخودفرنگی بپزیم در قابلمه را باز می‌گذاریم تا سیاه نشود

 

۳۹- برخی خانم‌ها زعفران به اصطلاح آب‌کرده را در ظرفی در بسته در یخچال نگهداری می‌کنند. این کار کاملا اشتباه است و باعث می‌شود این ادویه عطر و طعم خود را از دست بدهد و برای افزودن به غذا مناسب نباشد.

 

۴۰- برای اینکه لیمو عمانی تلخ نباشد می توانید ۴بار لیمو هارا در آبجوش قراربدهید وهر دفعه آب را خالی کنید.

 

۴۱- هروقت خواستین گوشت چرخ کنید همراهش پیاز هم چرخ کنید و بعد فریز کنید در موقع استفاده هم طعم گوشت خوب میشه هم بوی بدی نمیده

 

۴۲- سعی کنید موقعی ک میخواید مرغتون و بپزید،به جای استفاده از ادویه جات پودر شده،از چوب اون استفاده کنید،ک موقع پختن ادویه ها ب مرغ نچسبن و شکل بدی ایجاد کنن،من همیشه اینکار و میکنم و حتی پیاز و یکی دو حبه سیر کامل میذارم،امتحان کنید حتما راحت ترید

 

۴۳- برای اینکه کباب کوبیده خیلی خوشمزه ای داشته باشید گوشتو یه بارکه جرخ کردید نیمه فریزکنید سپس با پیاز چرخ شده ایی که آبشو گرفتین دومرحله چرخ کنیدابتدا پنجره درشت ودومرحله دیگررا باپنجره ریز

 

۴۴- مرغ رو همیشه بهتره در اب کم بپزین اینطوری تمام طعمش رو به خودش میگیره وبه ابش نمیده وخوشمزه ترمیشهه

 

۴۵- سس سالاد کاهو:ماست،سس خردل،سس گوجه فرنگی،آب لیمو،پودرفلفل،پودر پونه کوهی، یک سس سالم ورژیمی مورد پسند حتی بچه ها..

 

۴۶- برای اینکه در هنگام پیاز پوست کندن اشک نریزید ان را یک ربع قبل در یخچال بگذارید

 

۴۷- در کرمانشاه برای مزه دار کردن کتلت از برگ آویشن خرد شده نه پودر شده استفاده می کنند و در کتلت قابل مشاهده است که بسیار غذا رو لذیذ میکنه.

 

۴۸- برای آبپز کردن تخم مرغ اگر ریختن نمک فایده نداشت و تخم مرغ شما ترک خورد تخم مرغها را در کیسه فریزر بگذارید آنرا گره بزنید و داخل آب در حال جوش قرار دهید.

 

۴۹- برای نگهداری مدت طولانی خیار می توانید آن را درون ظرفی پر از آب قرار دهید این شیوه کمک می‌کند تا خیار تازه تر بماند

 

۵۰- برای اینکه خورشت قیمتون خوشبو تر بشه لپه رو جداگونه بپزید و ابشو حتما دور بریزید

 

اشتراک گذاری مطلب
ایمیل شما آشکار نمی شود

نوشتن دیدگاه

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است - طراحی شده توسط پارس تمز